Istraga o propustima u obezbeđenju Krivokapića: Nepoznata osoba mu upala u sobu

Region 11. dec 202120:135 komentara
Betaphoto/European Council/Zucchi Enzo/DS

U toku je interna istraga u Sektoru obezbeđenja ličnosti i objekata kako bi se utvrdila odgovornost zbog eventualnih propusta prilikom obezbeđivanja premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića tokom posete Francuskoj, kada je nepoznata osoba upala u njegovu hotelsku sobu, preneo je portal RTCG.

„Operativnom obradom, Uprava policije došla je do saznanja da je u hotelskoj sobi premijera bio radnik na održavanju tehnike. Dosadašnje aktivnosti su pokazale da bezbednost premijera nije dovedena u pitanje nijednog momenta“, rečeno je portalu u Upravi policije.

Krivokapić je sredinom novembra boravio u Strazburu, povodom zvanične posete Savetu Evrope, ali tu je posetu, po pisanju portala nova.rs, obeležio incident.

Kako je rečeno tom portalu iz diplomatskih izvora, u hotelsku sobu crnogorskog premijera upalo je nepoznato lice u trenutku kad se u njoj zatekao lično Krivokapić. Nepoznati muškarac zatečen je u sobi premijera u periodu kad je on sa delegacijom trebalo da bude van hotela, ali se, nakon što je promenio plan, u vremenu predviđenom za ručak, vratio u svoju hotelsku sobu.

Komentari

Vaš komentar