Izbori na oba biračka mesta u Šavniku ponovo prekinuti – sedmi put

Region 04. dec 202212:251 komentar
Izvor: Shutterstock / PX Media

U Šavniku je jutros u 7:00 na dva biračka mesta počelo sedmi put glasanje na lokalnim izborima, ali već posle dva sata glasanje je zaustavljeno, najpre - u zgradi opštine, a dva sata posle toga i u selu Kruševice, preneli su crnogorski mediji. Prema poslednjim informacijama, Članovi Biračkog odbora iz zgrade opštine Šavnik vratili su izborni materijal Opštinskoj izbornoj komisiji. Do prekida je od 483 glasalo osam birača. Naredni izbori na dva biračka mesta u zgradi Opštine i Kruševicama biće održani 11. decembra.

Članovi koalicije „Za budućnost Šavnika“ zaustavili su glasanje jer nisu dozvolili, kako tvrde, biračima iz drugih opština da glasaju, prenose Vijesti.

Povezane vesti

Birački odbor u zgradi opštine Šavnik nije uspeo da se dogovori o nastavku glasanja – četiri člana bila su za nastavak glasanja, a isto toliko njih da se glasanje prekine, pa su odluku prepustili Opštinskoj izbornoj komisiji.

I u selu Kruševice, gde pravo glasa ima 58 birača, glasanje je prekinuto jer je, kako tvrde, građanin koji nije iz Šavnika došao da glasa, pa su ga u tome sprečili članovi biračkog odbora iz koalicije „Za budućnost Šavnika“.

Kako je kazao Peko Pješivac, predsednik Biračkog odbora u Kruševicama, član odbora iz koalicije je uništio četiri glasačka listića i zabranio biraču da glasa.

„Glasanje je prekinuto i čekamo odluku OIK-a“, kazao je Pješivac.

Lokalni izbori u 14 crnogorskih gradova održani su 23. oktobra. Završeni su u svim opštinama osim u Šavniku, gde se svake sedmice od tada prekida glasanje zbog brojnih neregularnosti i incidenta, nakon što pojedini članovi biračkih odbora nisu omogućili glasačima da ostvare svoje biračko pravo.

Glavni politički protivnici, dosadašnja gradska vlast predvođena Demokratskom partijom socijalista i Demokratski front i Demokrate, s druge, međusobno se optužuju za opstrukciju izbornog procesa, navodi RTCG.

Komentari

Vaš komentar