Izbori u Mojkovcu, Petnjici i Cetinju: Test za aktuelnu vlast, bez incidenata

Region 05. dec 202119:52 > 20:22
N1 / Ilustracija

U Mojkovcu, Petnjici i u Cetinju održavaju se lokalni izbori, na kojima, prema podacima opštinskih izbornih komisija, pravo glasa ima više od 26.800 građana. Sva biračka mesta u tri opštine, kako prenosi TVCG, otvorena su u sedam sati, a zatvorena su u 20 časova.

Do 19 časova u Petnjici je glasalo 44,96 odsto birača, u Cetinju 63,8 odsto birača, a u Mojkovcu 80,23, saopštile su opštinske izborne komisije.

Povezane vesti

Reporterka televizije Nova M kaže da su nakon prošlogodišnjih parlamentarnih izbora ovi lokalni izbori test, naročito u opštinama u kojima Demokratska partija socijalista (DPS) predsednika Mila Đukanovića ima vlast.

„Prema prognozama analitičara, DPS će sačuvati vlast u Petnjici i u Cetinju. Zato su sve oči uprte u Mojkovac. S obzirom da se ovi lokalni izbori poklapaju sa godišnjicom konstituisanja vlade premijera Zdravka Krivokapića, oni su u Mojkovcu, gde je na parlamentarnim izborima DPS ostvario mnogo lošiji rezultat nego na prethodnim lokalnim izborima, i svojevremeni test za aktuelnu vlast – da li je vlada Krivokapića radila dobro“, ocenjuje reporterka Nova M iz Crne Gore.

Ona je dodala da je izborni dan protekao dosta mirno, „uz standardne međusobne optužbe o kupovini glasova, ali nije bilo nikakvih incidenata“.

„U Mojkovcu, zbog očuvanja reda i mira, nakon zatvaranja biračkih mesta biće zatvoreni i ugostiteljski objekti, kako bi građani rezultate dočekali u svojim kućama“, rekla je reporterka Nova M iz Crne Gore.

Izbore ne nadgledaju nezavisni posmatrači, pa će prve preliminarne rezultate saopštiti partije koje na njima učestvuju.

U sve tri opštine na poslednjim izborima je pobedio DPS Đukanovića koji je na prošlogodišnjim parlamentarnim izborima izgubio vlast na državnom nivou. Većinu su osvojile tri liste koje su predvodili prosrpski Demokratski front, Demokrate i Građanski pokret URA.

Sve tri su među siromašnijim opštinama u Crnoj Gori, bez značajnije privredne aktivnosti i ulaganja poslednjih 30 godina.

Komentari

Vaš komentar