U olujnom nevremenu u Bihaću poginuo muškarac, devet osoba povređeno

Region 01. avg 202116:20 > 20:052 komentara
Izvor: MUP Hrvatske

U nevremenu koje je koje je pogodilo Bihać, poginio je Viktor Delamea (55), kada je na njega u gradskoj aleji palo drvo. Prevezen je u Kantonalnu bolnicu "Dr Irfan Ljubijankić", gde je nešto iza podne podlegao teškim povredama glave i grudnog koša, potvrđeno je iz bolnice. Lekarsku pomoć zatražilo je devet osoba, među kojima je troje sa teškim povredama zadržano na lečenju.

Stradali muškarac živeo je u Nemačkoj, a u Bihać je stigao na odmor, piše BHRT.

Podsetimo, snažno olujno nevreme praćeno kišom zahvatilo je Bihać, Cazin i Veliku Kladušu kao i druga mesta na severozapadu Bosne i Hercegovine.

U Bihaću je usled snažnog nevremena koje je trajalo od 20 minuta do pola sata, oboreno nekoliko stabala. Na teren su izašle ekipe hitne pomoći, policija i vatrogasci.

Jako nevreme je pogodilo i Cazin, gde je bio najači udar, a jaka kiša praćena vetrom lomila je krovove po kućama, drveće i ograde. Od siline vetra i oluje oboreno je jedno teretno vozilo.

Olujno nevreme pogodilo je i Prijedor gde su jaki udari vetra jačine između 50 i 70 kilometara na sat čupali drveće i skidali krovove.

Vetar je štetu napravio i u samom centru grada, gde je uništio bašte kafića, lomio suncobrane, te porušio štandove koji su postavljeni na gradskom trgu.

Nevreme i u Hrvatskoj

Jako nevreme pogodilo je područje središnje Hrvatske.

Vatrogasni zapovednik u Sisačko-moslavačkoj županiji, Mijo Brlečić, za N1 je potvrdio da su na području županije nakon nevremena imali 70-ak intervencija. Kako kaže, najveća šteta je u Kutini, gde je vetar odneo limeni krov škole. Na području grada ima i srušenog drveća po putu. U Sisku je drvo palo na automobil.

“U Glini je olujni vjetar odneo dva krova sa privatnih kuća, u Novskoj na jednoj. U Petrinji je drveće padalo po putu kao i strujni kablovi. U Hrvatskoj Kostajnici je oštecen krov privatne kuće“, potvrdio je Brlečić za N1.

Komentari

Vaš komentar