Janša odgovorio Dunji Mijatović: Širi lažne vesti, dobro je plaćena našim novcem

Region 07. jun 202119:27 > 08. jun 2021 10:51 2 komentara
Janez Janša, premijer Slovenije
Johanna Geron, Pool via AP

Slovenački premijer Janez Janša optužio je komesarku Saveta Evrope Dunju MIjatović za širenje "lažnih vesti" jer je u svom izveštaju kritikovala stanje medijskih sloboda u Sloveniji.  

„Žalosno, Dunja Mijatović je deo mreže lažnih vesti. Dobro je plaćena našim novcem,“ napisao je Janša u Tviter objavi na engleskom jeziku.

U svom izveštaju objavljenom prošle nedelje, Mijatović je slovenačku vladu pozvala da zaustavi pogoršanje situacije na delu medijskih sloboda i sloboda izražavanja.

U izveštaju koji je napravila nakon posete Sloveniji i razgovora s više visokih predstavnika, spomenula je kao probleme u Sloveniji uznemiravanje i zastrašivanje novinara, kao i tužbe protiv nekih od njih, upozorivši da neki postupci slovenačke vlade mogu narušiti nezavisnost, kredibilnost i financijsku stabilnost javnih medija.

Slovenački premijer Janša, koji je po treći put došao na čelo vlade u martu lani, nakon što je prethodna vlada odstupila, od samog početka svog mandata vodi svojevrsni verbalni rat s novinarima koje optužuje da deluju u interesu „ekstremna“ levice, nastojeći da izazovu pad vlade, a prigovaraju mu i „autoritaran“ stil, te pokušaje uticaja na nezavisna državna tela.

Komentari (2)

Vidi sve komentare