Joanikije o blokadi puta: Poslednji zločinački trzaji komunističke crvene aždaje

Region 07. jul 202120:30 > 20:3118 komentara
Izvor: Dejan Vukić/Mitropolija crnogorsko-primorska

Mitropolit crnogorsko primorski Joanikije izjavio je, komentarišući okupljenje građana u selu Cuci koji su sprečavali sveštenike da drže liturgije, da "ima osećaj da je došao kraj komunističkoj crvenoj aždaji i da su ovo njeni poslednji zločinački trzaji".

„Nemojte mnogo obraćati pažnju, draga braćo i sestre, jer oni sve što su gradili, gradili su na bratskom krvoproliću. A mi treba da se molimo da se naš narod izmiri, da jedni druge celivamo, da jedni druge pomažemo, da ne učestvujemo u tome ni na koji način“, rekao je Joanikije tokom besede u Nikšiću, a objavljeno je na sajtu Mitropolije.

Joanikije je građanima koji su blokirali put prema selu Donja Zaljut poručio „neka čine što su naumili“.

„Ali, došao je kraj toj bedi i tom ludilu. Narod je shvatio da je nekome interes da ga i dalje deli. I u to se ulaže velika energija i velika sredstva. I čine se mnoge manipulacije i šire se mnoge laži“, rekao je Joanikije.

Nekoliko stotina građana blokiralo je put jer su dobili informaciju da sveštenici planiraju da održe liturgije u jednoj od crkava za koju tvrde da su je gradili meštani i da ne pripada Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Oni su se, kada su videli da nema sveštenika, mirno razišli.

Komentari

Vaš komentar