Porfirije i Joanikije uputili saučešće povodom tragedije na Cetinju

Region 12. avg 202221:54 > 22:33 5 komentara
Savo Prelevic/AFP

Poglavar Srpske pravoslavne crkve patrijerh Porfirije izjavio je saučešće povodom tragedije na Cetinju u kojoj je život izgubilo 11 ljudi.

„Danas se molimo da vaskrsli Gospod Hristos upokoji u svom carstvu duše svih nevino postradalih na Cetinju“, napisao je patrijarh Porfirije na Instagramu.

On je poručio da se „moli i za porodice i rodbinu stradalih, da im Bog pošalje utehu i snagu da teške dane stradanja iznesu sa verom i nadom u vaskrsenje, koje je Hrist svojim vaskrsenjem podario svakom čoveku“.

„Neka Gospod molitvama Svetog Petra Cetinjskog čudotvorca daruje snagu i brz oporavak i svima koji su danas na Cetinju zadobili teške rane i ozlede. Večnaja pamjat“, poručio je patrijarh.

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije rekao je da današnji tragični događaj „potresa i nebo i zemlju“.

„Izražavamo najdublje saučešće porodicama, široj rodbini i svim našim sugrađanima na Cetinju, povodom nezapamćene tragedije koja se desila u domovima naših dragih i bliskih komšija. Neka Gospod upokoji duše svih postradalih i da sačuva živote ranjenih, a ožalošćenima da podari ukrepljenje u ovim teškim momentima“, objavila je Mitropolija izjavu mitropolita Joanikija.

On je dodao da se moli Svetom Petru Cetinjskom da se ta tragedije više nikada i nigde ne ponovi i da se mir i sloga vrate među ljude.

Pomisao da su stradali naši najbliži, istakao je on, ne ostavljaju nikog ravnodušnim.

„Izražavamo najdublje saučešće porodicama, široj rodbini i svim našim sugrađanima na Cetinju, povodom nezapamćene tragedije koja se desila u domovima naših dragih i bliskih komšija. Neka Gospod upokoji duše svih postradalih i da sačuva živote ranjenih, a ožalošćenima da podari ukrepljenje u ovim teškim momentima“, kazao je on, a prenose „Vijesti“.

Kolenopreklono stojimo pred ćivotom Svetog Petra Cetinjskog Čudotvorca sa molitvom da se ova tragedija više nikada i nigde ne ponovi i da se vrati među nama bratska sloga i mir, istakao je mitropolit crnogorsko primorski.

Podsećamo, na Cetinju je u petak iz vatrenog oružja ubijeno 11 osoba, zajedno sa ubicom, kojeg je, kako je kazala dežurna tužiteljka Andrijana Nastić, usmrtio sugrađanin.