Jovanović i Komšić: Đukanović je kontinuitet evropske i otvorene Crne Gore

Region 01. apr 202321:29 9 komentara
Nikola Kojić

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović i član Predsedništva BiH i predsednik Demokratske fronte Željko Komšić ocenili su uoči drugog kruga predsedničkih izbora u Crnoj Gori da dosadašnji predsednik Milo Đukanović predstavlja kontinuitet evropske i otvorene Crne Gore.

„Milo Đukanović predstavlja kontinuitet evropske i otvorene Crne Gore, one Crne Gore koja je svima nama u okolnim zemljama bila i prijatelj i brat onda kada je to bilo potrebno, i utočište i zaklon, onda kada je na drugom mestu gorelo“, naveli su Komšić i Jovanović u zajedničkoj izjavi koju je preneo LDP.

Oni su ocenili da predsednički izbori u Crnoj Gori nisu samo stvar građana te zemlje, već da duboko prevazilaze okvire i granice u kojima će biti održani. Kako su naveli, 17 godina crnogorske nezavisnosti i njena uporna i beskompromisna borba za civilizacijske vrednosti i moderna dostignuća sutra imaju imaju svoj najteži ispit do sada, a ulog je najveći u protekle tri decenije.

POVEZANE VESTI:

„Nema Crna Gora vremena za eksperimente, zalutale politike već poznatih protagonista koji vrebaju ovu državu za svoj plen od njenog nastanka. Menjala su se imena tih izazivača, kao što se i menjala forma njihovog udruživanja, ali se nikada nije menjala želja da crnogorsku nezavisnost ponište, a njenu istoriju relativizuju“, navodi se u zajedničkoj izjavi.

Prema njihovim rečima, hrabra odluka o suprotstavljanju Slobodanu Miloševiću, referendum o samostalnosti, ispravne spoljnopolitičke odluke, čuvanje mira, međuetničkog i međuverskog sklada, članstvo u NATO savezu, izgledna prva zemlja sledeća članica EU sa ovih prostora, spisak su dostignuća „takve, često osporavane crnogorske vlasti, ali nije ni približan konačnom, što treba da potvrde i predsednički izbori u kojima je put jasan, a kandidat ovakve politike neupitan“.

„Naša podrška je čista, ljudska, najmanje politička. To je naša zajednička težnja da u svakom delu regiona pružmo podršku onima koji su nam po shvatanjima i načelima slični, bez obzira koliko je to skupa cena u vremenu ludila gde se sve poništava, a svet u kojem smo učili da mislimo ubrzano nestaje“, dodali su Jovanović i Komšić.

U Crnoj Gori sutra će biti održan drugi krug predsedničkih izbora a kandidati za šefa države su Milo Đukanović i Jakov Milatović.

Komentari (9)

Vidi sve komentare