Kako je bežao osumnjičeni za ubistvo devojčice: Prva adresa bila Beograd

Region 05. dec 202323:05 39 komentara
Makedonska policija

Makedonski ministar policije Oliver Spasovski na vanrednoj konferenciji za medije opisao je kako je izgledala putanja kretanja Ljupča Palevski-Palčo koji je bio u bekstvu nakon što je oteo i ubio Vanju Gorčevsku Đorčevsku i Pančea Žiževskog.

Prema rečima Spasovskog, Palčo je dovezen automobilom u Beograd i ostavljen u hotelu.

„Njegov advokat ga je vozilom odvezao u Srbiju, dalje je ostavljen u hotelu, odatle ga je, sutradan, pokupilo i drugo lice iz Skoplja. Džipom, preko graničnog prelaza Gradina ušao je u Bugarsku“, naveo je ministar Spasovski.

Preko Bugarske ušao je u Tursku.

„U Turskoj odlazi u grad Balikesir. Naše službe stupile su u kontakt sa turskim operativnim izvorom, koji nam je za kratko vreme dao povratnu informaciju da se osoba nalazi u Balikesiru. I rekao nam je da želi da ide u Istanbul. Tu ostaje praktično u Baliksiru“, kazao je ministar.

Uhapšen je u Baliksiru na ulici, naveo je.

„Procedura za ekstradicioni pritvor je u rukama Ministarstva pravde, a potom će izaći pred lice pravde. Pravda stoga treba da bude brza i u potpunosti sprovedena“, kazao je ministar.

Vanja Đorđevska je oteta 27. novembra ispred zgrade u kojoj je živela, kada je ujutru krenula u školu. Nekoliko sati kasnije je i ubijena. Istraga je pokazala da je motiv otmice bilo koristoljublje. Istraga se vodi i protiv njenog oca, za kog policija tvrdi da je otmičarima dao podatke o ćerki i njenom kretanju. Cilj je bio da se iznudi otac od njegove bivše supruge, a Vanjine majke.

Telo devojčice pronađeno je u nedelju 3. decembra u okolini Skoplja.

Istog dana pronađeno je i telo penzionisanog frizera iz Velesa Panča Žežovskog, koji je nestao 22. novembra. Njegov auto je korišćen u otmici devojčice, a policija ga je pronašla zapaljenog.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare