Kašćelan i ostali uhapšeni će se braniti sa slobode

Region 23. apr 202115:03 > 16:38 2 komentara
N1 (arhiva, ilustracija)

Sudija podgoričkog Višeg suda odbio je predlog Specijalnog državnog tužilaštva da u pritvor pošalje Slobodana Kašćelana i uhapšene članove kavačkog kriminalnog klana, prenose crnogorski mediji.

Zgrada Višeg suda je u petak bila pod policijskom opsadom, pošto su Kašćelan i ekipa dovedeni na saslušanje, prenose Vijesti.

U akciji Sektora za borbu protiv kriminala i Specijalnog državnog tužilaštva, pre tri dana uhapšeni su Kašćelan (58), njegov telohranitelj Vladimir Vučković (46) iz Herceg Novog, Kotorani Miloš Radonjić (35), Krsto Maroš (43) i Zoran Kažić (46), kao i Podgoričanin Darko Prelević (31), nastanjen u Pljevljima.

Povezane vesti

Oni su osumnjičeni da su, kao deo kriminalne grupe, koju su navodno formirali Kašćelan, Radoje Zvicer (39), Radoje Živković (35) zvani Žuti i Podgoričanin Milan Vujotić (39), krivi za ubistvo Podgoričanina i još jedan pokušaj ubistva.

Zbog stvaranja kriminalne organizacije, ubistva u saučesništvu i pokušaja ubistva, policija je podnela krivične prijave i protiv navodnih članova tog klana koji su u bekstvu – Zvicera, Živkovića, Vujotića, Srđe Juriševića (39), koji je takođe Kašćelanov telohranitelj, Dragana Kneževića (40) i Milana Kneževića (39), Aleksandra Dragićevića (35) i Zdravka Perunovića (45), koji je od ranije u zatvoru u Spužu.

Pomoćnik direktora Uprave policije i rukovodilac Sektora za borbu protiv kriminala (SBPK) Dejan Knežević je u četvrtak na konferenciji za medije kazao da su za odbeglima raspisane nacionalne poternice i najavio da će uskoro biti raspisana međunarodna poternica.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare