Ko prijavi da komšija krade struju dobije 250 evra

Region 02. jun 202320:55 58 komentara
N1

"Elektrokrajina" Banjaluka aktivirala je poseban kontakt broj za prijavu krađe električne energije, a za informaciju o krađi koja se ispostavi tačnom onome ko prijavi sledi nagrada od 500 konvertabilnih maraka, odnosno oko 250 evra, prenosi Radio-televizija Bosne i Hercegovine (BHRT).

U „Elektrokrajini“ kažu da su se na ovaj potez odlučili radi smanjenja distributivnih gubitaka.

Svakog radnog dana od 7 do 15 časova građani anonimno mogu na telefonski broj 051/247-177 da prijave neovlašćenu potrošnju električne energije. Ukoliko se kontrolom na mernom mestu utvrdi krađa struje, onome ko je to prijavio sledi nagrada od 500 maraka.

Podaci o identitetu „tužibabe“ tretiraju se kao poslovna tajna, a od eventualnog dobitka nagrade izuzeti su zaposleni u „Elektrokrajini“.

U ovom preduzeću ističu da zbog novih propisa svaki kilovat-čas ukradene električne energije moraju da plaćaju tri i po puta više nego domaćinstva.

Portparol „Elektrokrajine“ Banjaluka Predrag Klincov rekao je da od ove godine distributivni gubici predstavljaju veći finansijski trošak zbog smanjenog praga odobrenih distributivnih gubitaka.