Ko se kako „plasirao“ po regionima na izborima u Crnoj Gori

Region 20. mar 202307:02 komentara
Tanjug/AP Photo/Risto Bozovic

Predsednički kandidat Pokreta Evropa sad (PES) Jakov Milatović dominirao je u centralnoj regiji, a predsednički kandidat Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović na jugu Crne Gore, pokazuju preliminarni rezultati CEMI-ja.

Povezano

U centralnom delu države, kandidat PES-a osvojio je 35,1 odsto glasova, Đukanović 31,9, a predsednički kandidat Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić 17,4.

Na severu, lider DPS-a osvojio je 37,3 odsto glasova, Milatović 26,3, a Mandić 21,1, prenose „Vijesti“.

Na jugu države, Đukanović je ostvario gotovo identičan rezultat kao na severu (37,6 odsto), Milatović je osvojio 23,8, a lider DF-a 19,3 odsto glasova.

CEMI/Ana Burić

Prvi krug predsedničkih izbora u Crnoj Gori održan je u nedelju, a u drugi krug ići će lider DPS-a Milo Đukanović i kandidat Pokreta „Evropa sad“ Jak

Na osnovu 100 odsto obrađenog uzorka, Milo Đukanović osvojio je 35,2 odsto glasova, objavio je CeMI. Jakov Milatović dobio je 29,2 odsto glasova.

Kandidat Demokratskog fronta Andrija Mandić osvojio je 19,3 odsto glasova, a Demokrata Aleksa Bečić 10,9 odsto glasova.

Poslanica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović Stanković osvojila je 3,2 odsto prebrojanih glasova.

Kandidat Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović osvojio je 1,4 odsto glasova upisanih birača, dok influenser Jovan Radulović ima 0,8 odsto glasova.

Od većine onih koji su izgubili u prvom krugu izbora, jedino je Andrija Mandić  svoju otvorenu podršku već u nedelju uveče dao kandidatu Milatoviću i pozvao birače da glasaju za njega 2. aprila, kada će biti održan drugi krug izbora.