Komšić optužio Dodika za pokušaj državnog udara: Odgovornost na tužilaštvu

Region 20. okt 202123:3014 komentara
Željko Komšić
Izvor: N1

Predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić je rekao da je odgovornost za sve što se bude dešavalo u BiH nadalje na Tužilaštvu. Komšić je to poručio kao komentar na najnovije poteze člana Predsedništva BiH Milorada Dodika.

Komšić je gostujući u emisiji Pressing rekao da ovo jeste „pokušaj državnog udara“.

„Ne bih rekao da je RS krenula u rušenje države, on uvlači institucije RS preko NSRS. Činjenica je da takođe postoji vidljiv politički otpor i na nivou građana RS u sve ovo što radi. On ima tanku većinu u NSRS pa još uvek to može da radi. Mislim da nije u redu da stavljamo jednakost između Dodika i svih ljudi u RS jer definitivno oni ne misle kao Dodik. Oni gledaju dalje i vide da bi to moglo biti jedna avantura sa pogubnim posledicama za Dodika i njegovu politiku“, kazao je Komšić.

Dodaje da je njemu kao pokriće dovoljan “bilo kakav incident”.

„Bilo kakav incident je njemu dovoljan, kao opravdanje za sve što radi. Sva ta njegova priča ipak nije toliko duboko ukorenjena u RS i u politikama u RS“, rekao je Komšić.

Komšić je kazao da je od ovog trenutka odgovornost za sve što se dešava na Tužilaštvu BiH.

„Ovo što su uradili u ova dva navrata u NSRS jeste ispipavanje pulsa i reakcije i ja sam siguran da će Dodik ići do kraja sa svojim najavama. Po meni, ovo je trenutak da Tužilaštvo reaguje onako kako mu nalaže zakon. Ovde postoji nešto što je organizovana grupa na čelu sa Dodikom, od ovog trenutka odgovornost za sve ono što će se dešavati u BiH leži na Tužilaštvu. Dakle, hoće li raditi svoj posao ili neće. Po državu, po stabilnost je najbolje da oni rade svoj posao. Zato potenciram da odgovor mora ići kroz institucije sistema“, rekao je Komšić.

Komentari

Vaš komentar