Krišto u Briselu sa Varheljijem: Prioritet ispunjavanje 8+1 uslova

Region 20. feb 202417:45 0 komentara
N1

Predsedavajuća Saveta ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto razgovarala je u Briselu s evropskim komesarom za proširenje i susedstvo Oliverom Varheljijem o evropskom putu BiH.

Krišto je informisala Varheljija o napretku BiH u ispunjavanju „8+1 uslova“, odnosno 14 ključnih prioriteta iz Mišljenja Evropske komisije, saopšteno je iz Saveta ministara BiH.

Naglasila je da je, kako je ocenila, postignuti napredak rezultat, pre svega, dobrih politika vođenih s jasnom vizijom i ciljem, kao i kontinuiranog dijaloga legitimnih političkih predstavnika konstitutivnih naroda.

Krišto je dodala da podrška i ohrabrujući signali iz Brisela „potiču predanost Saveta ministara BiH i osnažuju motivaciju političkih lidera da se ubrza proces evropskih integracija“.

Pročitajte još

Ona je naglasila da Savet ministara BiH ostaje usmeren na ispunjavanje svih preostalih obaveza kako bi BiH ostvarila svoj puni potencijal, postala stabilna, prosperitetna i punopravna članica EU.

Krišto je navela da se BiH nalazi u ključnoj fazi evropskog puta u kojoj je imperativ nastavak reformskog procesa, što je neophodno za izgradnju bolje budućnosti za sve u Bosni i Hercegovini.

Predsedavajuća Saveta ministara BiH očekuje da će institucije EU prepoznati ostvareni napredak, navodi se u saopštenju.

Varhelji je posle sastanka na društvenoj mreži Iks objavio da je „u pripremi izveštaj Evropske komisije o BiH uoči martovskog zasedanja Evropskog saveta“.

„Radimo na tome da se reše otvorena pitanja i nastave reforme EU“, naveo je Varhelji.

Krišto se prethodno danas u Briselu sastala s članovima Saveta za opšte poslove EU (GAC).

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!