Krivokapić: Moguće da bude većine za izglasavanje nepoverenja vladi

Region 09. dec 202114:177 komentara
Izvor: N1/arhiva

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić izjavio je da je moguće da bude većine za izglasavanje nepoverenja vladi i da inicijativa dobije potreban 41 glas u parlamentu.

Inicijativa opozicije o izglasavanju nepoverenja Vladi je prva tačka dnevnog reda Skupštine na sednici koja počinje u ponedeljak 13. decembra.

Iako su sve tri koalicije vladajuće većine, Demokratski front, Demokratska Crna Gora i Građanski pokret URA, saopštile da neće podržati smenu Vlade, u opozicionoj DPS su sigurni da će se među njima naći poslanici koji će glasati protiv kabineta Zdravka Krivokapića.

Za pad vlade potrebno je da glasa samo jedan poslanik vladajuće koalicije. U parlamentu vlast ima 41 poslanika, a opozicija 40.

On je novinarima u Podgorici kazao da u tom kontekstu ni o jednom imenu ne može govoriti.

„Možda se to ime pojavi taj dan. Verujem da su ljudi u ovom trenutku na takvom fonu da su im važni čast i budućnost porodice, bez obzira koliko je ko dužan, koliko ima na računu, ili kakvu obavezu ima prema bilo kome. Crna Gora treba da shvati da je vreme sitno sopstveničkog pristupa prošlo i da je dobrobit Crne Gore važnija od bilo čega pojedinačnog“, kazao je Krivokapić nakon konferencije MANS o antikorupciji.

Komentarišući izjavu šefa poslaničkog kluba Demokratske Crne Gore Borisa Bogdanovića, koji je kazao da Vladu ne mogu pokolebati ni oni koji ovih dana sa desetinama miliona evra na stolu pregovaraju o izdaji izborne volje građana, Krivokapić kaže da sve ima svoju cenu i da se u Crnoj Gori ovih dana može svašta čuti.

„Nisam slučajno rekao da je iz budžeta ranije usmeravano 200 miliona ka nekim čudnim tokovima. Ako je neko mogao da preusmeri 200 miliona, znači da je zainteresovan da izmenom volje građana vrati ako uloži bilo šta. Nisam slučajno rekao to juče kako bih upozorio one koji imaju sredstva u crnim fondovima ili ko zna kojim računima i možda planiraju da ih upotrebe u korist trenutka, a to ulaganje bi im bilo manje u odosu na zaradu koju bi mogli da dobiju smenom vlasti“, istakao je premijer.

Komentari

Vaš komentar