Krivokapić: Spremni smo da potpišemo Temeljni ugovor

Region 02. avg 202122:326 komentara
Zdravko Krivokapić
Izvor: Kenzo Tribouillard/AFP

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić poručio je da su on i Vlada spremni da već danas potpišu Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom. Reagujući na prozivke predstavnika Demokratskog fronta, rekao da im neće dozvoliti da pljuju na Vladu sa pozicija predsednika upravnih i drugih odbora.

Krivokapić je rekao da ne želi svakodnevno da odgovara na neistine, jer ih je, kako je naveo, mnogo, a istina samo jedna.

Premijer Crne Gore je naveo da su, nakon održanih izbora, a posebno nakon formiranja Vlade, napadi na njega bili najličniji i van politike, često i bez elementarnog vaspitanja, prenosi RTCG.

„A opet je podržano skoro sve moje, uz kritike i pretnje da može biti drugačije ako budem neposlušan, ali ne nekima van Crne Gore, već onima koji kažu da su me birali, ako budem neposlušan vama“, dodao je Krivokapić.

Kazao je da je i njega i DF birao narod „da promenimo nepristojnu vlast željnu samo vlasti, kojoj je sve malo i sve uzaludno, kojoj ništa nije dovoljno, kao što sada, očigledno, ni vama nije dovoljno“.

Prema njegovim rečima, DF je hteo samo svoju Vladu i njega za svog eksponenta, koji se ne pita i ne razmišlja, i koji sve prihvata.

„Hteli ste, očigledno, čoveka-krpu. Hteli ste kvotu sa procentima osvojenih dubina, koja vam, smatrate, pripada. Hteli ste mene na čelu liste, sada to najjasnije vidim, da bi vaša dubina bila veća, a onda da me ostavite sa strane, da se ne mešam i ne prigovaram, hteli ste nemog premijera“, kazao je Krivokapić.

Komentari

Vaš komentar