Krivokapić zadovoljan rezultatima Vlade, kaže da boljeg recepta nema

Region 04. jun 202111:111 komentar
Izvor: Savo Prelević / AFP

Predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić zadovoljan je rezultatima koje Vlada postiže u trenutnim kompleksnim tranzicionim i Kovid-19 uslovima, uveren da boljeg recepta za Crnu Goru u ovom trenutku nema.

„To je meritokratska Vlada. Mi se trudimo da preobrazimo Crnu Goru. Najvažnije je da Crna Gora postane i opstane kao građanska država“, javlja RTCG, pozivajući se na izjavu Krivokapića na sastanku u vili Gorica sa članovima Predsedništva BiH Željkom Komšićem i Šefikom Džaferovićem.

Kako je saopšteno iz Vlade Crne Gore, Krivokapić je odnose dve zemlje označio kao prijateljske, ističući da je njihova saradnja odlična.

Prema njegovim rečima, stabilan i siguran region preduslov je prosperiteta svih zemalja u njemu, dok su dobrosusedski odnosi i evropska integracija ključni za ekonomski i infrastrukturni razvoj.

Krivokapić je naglasio da postoji obostrani interes za jačanje saradnje u oblasti turizma, kako bi se stvorili uslovi da ponuda bude mnogo kvalitetnija i uspešnija za obje države, kao i da od ove sezone očekuje priliv od 65 odsto od dohtka koji je ostvaren u letnjoj sezoni 2019. godine.

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić, izrazio je zadovoljstvo izuzetno dinamičnom diplomatskom saradnjom sa novom crnogorskom administracijom i naglasio da je trenutna saradnja između BiH i Crne Gore dobar primer celom regionu.

„Želimo taj odnos da unapređujemo. BiH je u poziciji da nikada ne smije da ima dilemu kakvi odnosi treba da budu sa susedima. Naš interes je da imamo suseda koji je stabilan i da sledimo vaš primer na putu evrointegracije”, poručio je Komšić.

I Džaferović je zadovoljan zbog dinamičnog partnerskog i dobrosusedskog odnosa dve države.

“Čekali smo da se stabilizuje epidemiološka situacija da bi došli da razgovaramo. Nama je stalo do dobrih odnosa sa Crnom Gorom. Važna nam je stabilna Crna Gora, Crna Gora na evropskom putu, Crna Gora članica NATO saveza”, istakao je Džaferović.

On smatra da BiH sa Crnom Gorom ima mnogo dodirnih tačaka koje treba unapređivati.

“Ima puno razloga da sarađujemo u oblasti turizma, energetike, poljoprivrede, saobraćajne infrastrukture, jačanju industrijske proizvodnje. Mislim da je ona zapostavljena u svim zemljama bivše Jugoslavije”, zaključio je Džaferović.

Komentari

Vaš komentar