Lajčak u Minhenu razgovarao sa Kurtijem i Đukanovićem

Region 19. feb 202214:02
Armend Nimani/AFP (arhiva)

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslav Lajčak razgovarao je u Minhenu na margini Minhenske bezbednosne konferencije sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem o narednim koracima u dijalogu o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije.

Pročitajte još:

„Drago mi je da počnijem dan sastankom sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji 2022, gde smo se prvi put sreli pre dve godine“, napisao je Lajčak na tviteru.

Imali smo detaljne i konkretne razgovore o konkretnim koracima u Dijalogu o normalizaciji sa Srbijom uoči sastanka u utorak u EU, sa glavnim pregovaračima obe strane, napisao je on.

EU je ranije najavila da će se glavni pregovarači Srbije i Kosova, Petar Petković i Besnik Bisljimi sastati u Briselu u utorak, 22. februara, a domaćin susreta će biti Lajčak.

Petković i Bisljimi su poslednji put bili u Briselu na dijalogu 16. novembra prošle godine, kada su imali samo odvojene susrete sa sa Lajčakom, a međusobno se nisu sastali.

Lajčak je napisao na tviteru i da je sinoć imao dobar sastanak sa predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem, na margini Minhenske bezbednosne konferencije.

„Dogovorili smo se o značaju za Crnu Goru, kao predvodnicu u procesu pristupanja EU, da čvrsto nastavi na svom evroatlatnskom putu i bez odlaganja ostvari pravi napredak u reformama“, napisao je Lajčak.

Komentari

Vaš komentar