Lekić: Ako budem premijer, zalagaću se za konsenzus, dogovor i poverenje

Region 19. sep 202218:32 3 komentara
N1

Kandidat parlamentarne većine za mandatara Vlade Crne Gore Miodrag Lekić izjavio je danas da će se, ako bude premijer, zalagati da vlada funkcioniše na principima konsenzusa, dogovora i poverenja.

„Naša koalicija je dosta heterogena, različitog političkog i ideološkog sastava, ali ona je dobila poverenje građana i mislim da upravo tim načinom možemo da postignemo ne samo da traje, nego i da bude funkcionalna“, kazao je Lekić, prenosi RTCG.

Povezane vesti:

Lekić je istakao da se sada otvara perspektiva da se konstituiše vlada na bazi izborne pobede iz 2020. godine i ukazao da je postignuti dogovor „demanti da stara većina nije spremna i sposobna da konstituiše vlast“.

Istakao je da se nikad nije samopredlagao i da je bio spreman da glasa i za druge kandidate.

„Tako je došlo do situacije da sam se pojavio kao konsenzus i to nisam mogao da odbijem, a svestan sam da ovo predstavlja veliku čast, ali i veliki teret i veliku žrtvu“, rekao je Lekić.

Upitan da li ima sumnju da će mu predsednik države Milo Đukanović dati mandat, Lekić je rekao da se radi o elementarnim pojmovima demokratije i da ne očekuje da predsednik to osporava.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare