Policija sumnja da je otac ubijene devojčice učestvovao u njenom kidnapovanju, on negira

Region 04. dec 202310:09 > 12:41 35 komentara
Robert ATANASOVSKI/AFP

Ministar unutrašnjih poslova Severne Makedonije Oliver Spasovski održao je konferenciju za medije, na kojoj je rekao da se sumnja da je otac ubijene 14-godišnje Vanje G. učestvovao u njenoj otmici, prenosi Nova.rs.

Kako je ministar naveo, njen otac se sumnjiči da je pomogao u otmici kako bi iznudio novac od njene majke.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova je, u koordinaciji i pod rukovodstvom javnog tužilaštva, tokom protekle noći rasvetlilo slučaj, obezbeđeni su dokazi. Pet osoba je osumnjičeno, trojici je određen pritvor, jedna je van zemlje, a otac maloletnice je priveden i saslušan zbog umešanosti u otmicu“, rekao je Spasovski, prenosi Nova.rs.

Kako je rekao, otac je na saslušanju negirao sve što mu se stavlja na teret.

Pročitajte još

Prema njegovim rečima, drugi ubijeni Panče Žežovski (74) nije bio povezan sa Vanjom, ali mu  je zbog povezanosti sa jednim od osumnjičenih oduzeto vozilo.

Maloletnica je, prema navodima ministra policije, oteta sa ulaza u kuću nakon što je otac prethodno podelio informacije sa otmičarima.

„Glavni organizator i izvršilac koji je 27.11.2023. godine negde oko 11 časova ubio maloletnicu iz pištolja u strahu od dokaza do kojih je ministarstvo unutrašnjih poslova moglo da dođe, izvršio je ovo krivično delo. Učiniću sve da ovo čudovište privedemo pravdi čim kroči na naše tle“, rekao je Spasovski.

Ubijena tinejdžerka iz Skoplja Vanja G. sahranjena je u okolini rodnog grada, saopštio ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski, a kako je naveo, njen otac se sumnjiči da je pomogao u otmici kako bi iznudio novac od njene majke, prenosi Nova.rs.

„U vezi sa dva slučaja ubistva osumnjičeno je pet osoba, tri osobe su u pritvoru, jedna je van zemlje, a peto lice, otac maloletnice, je privedeno, obavljeno je saslušanje. Motiv je koristoljublje, pri čemu je jedno od lica, u dogovoru i sa znanjem člana porodice, organizovalo izvršenje krivičnog dela, kako bi od majke iznudilo novac, kako bi ubuduće svi umešani imali koristi“, kaže Spasovski.

Glavni organizator je bio Ljupčo Palesvki Palčo, koji je u bekstvu.

„Učinićemo sve da ga pronađemo, tragamo za njim“, dodao je Spasovski.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare