Makedonski premijer razgovarao s Makronom: Nema vremena za gubljenje

Region 18. maj 202222:53 1 komentar
REUTERS/Ognen Teofilovski/File Photo

Premijer Severne Makedonije Dimitar Kovačevski i predsednik Francuske Emanuel Makron razgovarali su telefonom i složili se da nema vremena za gubljenje i da bi dalje odlaganje početka pregovora EU sa Severnom Makedonijom moglo imati ozbiljne regionalne posledice, saopštila je vlada u Skoplju.

Kako se navodi u saopštenju, premijer Kovačevski je istakao intenzivan politički dijalog u poslednjih nekoliko godina i angažovanje predsednika Makrona i Francuske oko procesa proširenja EU i integracije Severne Makedonije.

Nema vremena za gubljenje, složili su se Kovačevski i Makron, ističući da bi „dalje odlaganje moglo imati ozbiljne regionalne posledice i širom otvoriti vrata povećanom uticaju trećih strana u regionu, praveći pitanje proširenja EU na Zapadni Balkan ozbiljnim bezbednosnim pitanjem“.

Kovačevski je Makronu čestitao pobedu na predsedničkim izborima i poželeo uspešan drugi mandat na čelu Francuske.

„Tradicionalno prijateljstvo dve zemlje, zajednički su ocenili Kovačevski i Makron, obogaćeno je intenziviranjem ekonomske saradnje, koja je u protekloj godini dobila novo poglavlje ulaskom Francuske agencije za razvoj u Severnu Makedoniju“, navodi se u saopštenju.

Komentari (1)

Vidi sve komentare