Makedonski premijer veruje da ga je bugarski kolega slučajno isekao sa slike

Region 21. feb 202217:551 komentar
Izvor: REUTERS/Ognen Teofilovski/File Photo

Premijer Severne Makedonijie Dimitar Kovačevski izjavio je da "želi da veruje" u objašnjenje vlade u Sofiji da je "nenamerni propust" to što je "isečen" sa zajedničke fotografije sa premijerom Bugarske Kirilom Petkovim i državnim sekretarom SAD Entonijem Blinkenom.

Na fejsbuk stranici bugarskog premijera Petkova juče je objavljena zajednička fotografija sa Blinkenom napravjena na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji, sa koje je isečen Kovačevski, koji stoji sa njegove leve strane (facebook.com/kiril.petkov.104).

Kovačevski je rekao da je pres služba bugarske vlade već objasnila da se „radi o nenamernom propustu“ i istakla da „želi da veruje da je taj odgovor istinit“.

„Juče je već objavljena izjava pres službe bugarske vlade da se radi o nenamernom propustu. Sa Petkovom sam na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji imao stvarno odličnu komunikaciju i želim da verujem da je odgovor koji je dala pres služba bugarske vlade istinit i da ćemo produžiti sa uspešnom komunikacijom i u budućnosti“, rekao je Kovačevski.

Premijer bugarske Kiril Petkov je na svojoj fejsbuk stranici objavio fotografiju sa premijerom Severne Makedonije na kojoj se rukuju, napisavši da zajedno veruju da je moguće uzajamno poštovanje građana dve zemlje, poštovanje njihovih prava i prosperitet i da zjedno radi na tome.

„Dimitar i ja verujemo da je to moguće i nećemo podleći provokacijama, već ćemo namerno i zajedno raditi da to i postignemo. I svim zlonamernima mogu samo da poručim: Nećete nas sprečiti“, napisao je Petkov.

Komentari

Vaš komentar