Makedonski tužilac o ubistvu devojčice: Majku nisu ni obavestili, očekujemo prvu krivičnu prijavu

Region 05. dec 202310:11 9 komentara
Министерство за внатрешни работи

Makedonski tužilac Gavrilo Bubevski rekao je u jutarnjem proglamu TV Nova da osumnjičenima za ubistvo tinejdžerke V.G i frizera Pančea Žižovskog preti kazna od deset godina zatvora, ali i doživotna.

Prema njegovim rečima, danas se očekuje prva krivična prijava protiv osumnjičenih.

„Poslednje informacije su da je određen pritvor uhapšenima od 48 sati, što uključuje i oca V.G. Troje je priznalo krivicu, a četvrti, za koga imamo dokaze da je umešan, nije ništa priznao. Međunarodna poternica za ubicom je aktivna i čekamo da se to realizuje. Detalji uloge oca su i dalje isti“, rekao je tužilac, prenosi Nova.rs.

Prema njegovim rečima, otac je dao sve informacije o kretanju devojčice – kada će biti sama i slično. Otmica V.G. vezana je za koristoljublje, to su isto osumnjičeni rekli, oteli su dete da bi uzeli novac od majke. Posle je nastalo ubistvo, koje je potreslo celu naciju“, kaže tužilac Bubevski na TV Nova.

On je naveo da su se „otmičari uplašili da će policija otkriti njihov plan, pa su ubili devojčicu pre nego što je njena majka obaveštena o otkupu“.

„Danas očekujemo prvu krivičnu prijavu, očekujem da vidim šta će se poklopiti da bismo imali celu priču. Mislim da će se prijava samo poklopiti sa pričom osumnjičenih“, naveo je tužilac.

Osumnjičenima, ističe Bubevski, preti kazna od 10 godina zatvora do doživotne robije.

„Nikada do sada nije zabeležen ovakav slučaj, ali to ovom slučaju daje na težini“, zaključuje Bubevski.

Pogledajte video:

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare