Stranke: DPS izgubio Mojkovac, zadržao vlast u Petnjici, na Cetinju ne može sam

Region 05. dec 202122:13 > 22:5210 komentara
ANDREJ ISAKOVIC / AFP/Ilustracija

Lider Demokratskog fronta Andrija Mandić saopštio je da je Demokratska partija socijalista (DPS) izgubila vlast na danas održanim izborima u Mojkovcu, dok je DPS proglasila pobedu u Petnjici. Mojkovac je bio jako uporište DPS, a vlast je vršila 16 godina. Prema preliminarnim rezultatima lokalnih izbora na Cetinju, Demokratska partija socijalista je osvojila 42,4 odsto glasova, što znači da neće moći sama da formira vlast.

„Došlo je do promene vlasti. Formiraćemo je sa tradicionalnim koalicionim partenerima kojima čestitamo. Čestitamo budućnost Crnoj Gori i ovom gradu. Dobićemo novog gradonačelnika. Taj novi gradonačelnik biće naš mladi političar koji je zaslužio da postane prvi čovek ovog grada. Vesko Delić je novi gradonačelnik Mojkovca“, kazao je andrija Mandić.

Povezane vesti

Dok je Mandić govorio okupljeni su skandirali „Milo lopove“.

I lider URA Dritan Abazović je na Tviteru naveo da je DPS izgubila izbore u Mojkovcu, a da je njegova stranka duplirala glasove.

„Čestitam građanima Mojkovca na odlučnosti da promene lokalnu vlast“, rekao je Abazović.

Građani, kako prenose mediji, slave uz trobojke, a grupa mladića u Mojkovcu večeras je skandirala osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću.

Mladići su skandirali „Ratko Mladić jedan je od nas“. Oni su istakli i zastavu Srbije.

DPS je saopštio da je ostvario pobedu u Petnjici, koja je među najmanjim crnogorskim opštinama.

Prema preliminarnim rezultatima lokalnih izbora na Cetinju, Demokratska partija socijalista je osvojila 42,4 odsto glasova.

Prema sadašnjoj projekciji, DPS će imati 14 mandata, Socijademokratska partija 8, Pokret URA četiri, Demokrate i Stara Garda po 3 mandata, a jedan mandat je osvojila koalicija SD-LP.

Bez mandata su ostali Socijalistička narodna partija i Ekološka Crna Gora.

Nosilac liste DPS na Cetinju Miloš Ražnatović rekao je da su očekivali da će moći sami da formiraju vlast i istakao da će koaliciju praviti sa prirodnim partnerima.

Izbori u tri crnogorske opštine – Cetinju, Mojkovcu i Petnjici održani su bez prisustva domaćih posmatrača iz nevladinog sektora, jer nisu dobili akreditacije.

Kako je saopšteno iz Centra za demokratsku tranziciju (CDT), koji od 2000. godine prati izbore u Crnoj Gori, iz Državne izborne komisije (DIK) su im kazali da zbog činjenice da još nije izabran predsednik DIK-a, oni ne mogu da odlučuju o zahtevu za praćenje izbora.

Komentari

Vaš komentar