Medenica: Tužilaštvo formiralo predmet povodom tragedije na Cetinju

Region 13. avg 202220:20 0 komentara
REUTERS/Stevo Vasiljevic

Više državno tužilaštvo (VDT) u Podgorici formiralo je predmet posle jučerašnjeg masovnog ubistva na Cetinju, saopštila je čelnica VDT Lepa Medenica, navodeći da je Tužilaštvo naredilo veštačenje da bi se rasvetlile okolnosti kako je, posle ubistva deset osoba, usmrćen Vuk Borilović.

Pročitajte još

Ona je, kako navodi RTCG, u saopštenju podsetila da je V.B. vatrenim oružjem ubio deset i ranio šest osoba, a da je nakon toga ubijen.

Medenica je navela da će se „tek nakon preduzimanja svih neophodnih mera i radnji koje su u toku“, uključujući i „veštačenja po naredbi VDT“, kao i saslušanja svedoka očevidaca, „doći do dokaza“ ko je usmrtio V.B.

Prethodno je načelnik Odseka za suzbijanje opšteg kriminaliteta u Sektoru za borbu protiv kriminala crnogorske policije Aleksandar Bošković rekao da istraga posle jučerašnjeg masovnog ubistva na Cetinju i dalje traje, a još nije utvrđeno da li je ubica Vuk Borilović preminuo od projektila, koje su u njega ispalili policajci ili Cetinjanin N.K, koji je i dalje nedostupan policiji.

Bošković je za TVCG rekao da se „preduzimaju određene mere i radnje“, kako bi se N. K. „obezbedio i da bi se obezbedilo njegovo prisustvo“ u istražnom postupku.