Krstić o Temeljnom ugovoru: Dodatni korak u pravcu osiguranja SPC i njenih prava

Region 03. avg 202214:293 komentara
TANJUG/ PRAVOSLAVNA MITROPOLIJA CRNOGORSKO-PRIMORSKA, fotografija niske rezolucije/ nr

Politikolog Milan Krstić kaže da je potpisivanjem Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC) predsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović pokazao da poštuje stav građana koji su oni iskazali na izborima 2020. godine, ali da je, sa druge strane, o Temeljnom ugovoru trebalo više da se debatuje i razmotre pravne kritike koje je imala Vlada.

„Ovo je dodatni korak u pravcu osiguranja SPC i njenih prava jer je potpisivanjem Temeljnog ugovora SPC faktički izjednačena, u tom pogledu odnosa države Crne Gore prema verskim zajednicama, sa islamskom i rimokatoličkom – sa kojima Crna Gora već ima potpisane Temeljne ugovore“, rekao je Krstić.

Povezana vest

Abazović je nakon potpisivanja izjavio da mu je čast i zadovoljstvo što mu je pripala „nesvakidašnja prilika da potpiše taj dokument i zatvori ovo pitanje na jako lep, primeren i dostojanstven način“.

„Zahvalan sam vama što ste imali pre svega ljudskog osećanja za ovo o čemu govorim, za činjenicu da smo upućeni jedni na druge, da smo jedni drugima potrebni“, izjavio je nakon potpisivanja patrijarh SPC Porfirije.

S druge strane, Demokratska partija socijalista najavila je da će pokrenuti inicijativu za izglasavanje nepoverenja Vladi Crne Gore.

Komentari

Vaš komentar