Milanović: Na kraju ću ja, za ruku, odvesti Vučića u Jasenovac

Region 25. jul 202215:2788 komentara

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović osvrnuo se na poslednje komentare srpskog predsednika Aleksandra Vučića, kome je zabreanjena poseta Jasenovcu. "Dajte da prvo raščistimo tajming pada ukrajinskog aviona sa srpskim oružjem i Vučićeve eskapade. Činjenica je da je danima pre pada aviona Vučić pripremao svoj put u Jasenovac i da verojatno nisu namerno srušili avion. Nije povezano jedno s drugim. Međutim, nije se radilo kako je trebalo da se radi. Radilo se tajno preko posrednika. Bio sam detaljno o tome obavešten sve vreme, ali nisam o tome govorio", kazao je Milanović.

Povezane vesti:

Milanović je rekao da je Vučić posetu trebalo službeno da najavi.

„Normalno je da se tako uradi. On je prvi srpski predsednik koji je to tražio. Vučić u poslednje vreme vidim da balansira svoje izjave pa i oko tog mita da je u Jasenovu stradalo 700.000 ljudi, pa nije ni blizu. Šta, 90.000 ljudi nije dosta? Ako želiš konkretan susedski odnos, pa daj doprinesi tome. Što se tiče odlaska u Jasenovac, na kraju ću ga ja tamo odvesti za ruku ako ne bude išlo drukčije“, rekao je Milanović, prenosi Danas.

Predsednik Hrvatske je prokomentarisao navode da je hrvatska vlast ustaška.

„Pazite, govoriti da je hrvatska vlast ustaška. Pa baš nije. Ustaša ima jako malo u Hrvatskoj, ali četnika u Srbiji koliko hoćeš“, dodao Milanović.

Komentari

Vaš komentar