Milanović nakon Putinovog obraćanja javnosti: Ovo je užasno opasna situacija

Region 21. sep 202212:47 50 komentara
zoran milanović
N1

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je nakon obraćanja javnosti ruskog predsednika Vladimira Putina, da se radi o veoma opasnoj situaciji.

Povezane vesti

“Ovo je užasno opasna situacija. Natežem se i rječkam s onima koji su do juče Putinu virili iz džepova sakoa”, rekao je Milanović i dodao:

“Rusija mora toliko da oslabiti da ne može da napravi ništa slično. Vidimo da ona uporno nastavlja… ”.

Milanović kaže da njemu preostaje jedino da nekako „olakša dušu“. „Ali nisam zbog toga da bi olakšao svoju dušu i napravio štetu Hrvatskoj, pazim što govorim, ali između toga da ne govorim ništa i klimam glavom i da govorim nešto, izabrao sam da govorim nešto”.

Na pitanje ima li Hrvatska plan ako dođe do nuklearnog rata, Milanović je kazao da Hrvatska nije učestvovala u ključnim odlukama i da nije nuklearna sila.

“Niti smo Poljaci, niti smo upali u Ukrajinu, niti smo donosili ključne odluke. Ušli smo u NATO s primarnim ciljem da nas Amerikanci zaštite od varvarizma i opasnosti iz Beograda. Dakle, niti nas se pita niti dodatno učestvujemo. Svaka odluka treba da bude dobro balansirana. A ne da neko to koristi za lično napredovanje”, rekao je Milanović.

“Ukrajina nije članica NATO-a… Ne možemo se obećavati svakome”, rekao je Milanović.

“A za nuklearno oružje, Putin to svako malo ponovi, ali ja to ne vidim kao glavni problem u ovom trenutku, ali vidim problem da Rusija ekonomski nije slomljena, a trebalo je da bude za par meseci. Dogodilo se upravo suprotno”, rekao je Milanović.