Milanović o Vučiću: Besposlen pop i jariće krsti

Region 13. sep 202120:50
zoran-milanović
Izvor: N1

Izrekom "Besposlen pop i jariće krsti", predsednik Zoran Milanović u ponedeljak uveče u Pazinu komentarisao je predlog srpskog kolege po funkciji Aleksandra Vučića da svi Srbi u svetu 15. septembra istaknu srpske zastave.

“Stvarno ne mogu verovati da u Srbiji nemaju važnijeg i pametnijeg posla, poput ekonomskog razvoja države u kojem Srbija zaostaje, a Hrvatska ne napreduje kako bi trebala”, rekao je Milanović.

Povezane vesti

On smatra „da na tu provokaciju ne treba reagovati“.

“Na to se očekuje valjda da svako od nas reaguje nekakvom svojom ekvivalentnom merom, i onda imamo nešto na čemu Vučić živi već 20-30 godina”, rekao je.

“Kao relativno mlad čovek puno je još godina pred njim, smišlja šta će da radi, pa onda smišlja ovakve zabavne sitnice. Jednom rečju, bez veze”, istakao je Milanović.

Kad je reč o Srbima u Hrvatskoj, Milanović je rekao neka ljudi sami procene koji su pravi motivi tog poziva.

“Tako se ne gradi jedna jaka, uticajna i moćna država”, kazao je Milanović.

Upitan smatra li posetu patrijarha Profirija Jasenovcu provokacijom kazao je da ne zna što bi na to rekao i dodao kako je on s njim imao dobar odnos.

“S njim sam imao relativno korektan odnos dok je bio mitropolit zagrebačko-ljubljanski. Moja prethodnica Kolinda Grabar Kitarović je na zid kabineta stavila repliku ikone koju je dobila od Porfirija.

“Ona je i sada na zidu, ja to nisam sklanjao”, rekao je Milanović i nada se da i neće morati da je pomeri.

Komentari

Vaš komentar