Milanović: Smeta mi što se Srbima insinuira da su genocidan narod

Region 07. dec 202119:2114 komentara
zoran milanović
N1

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović izjavio je da su priče o genocidu grozne i tužne i istakao da je definicija genocida rastegljiva i tema je za razgovor.

Upitan da prokomentariše svoje izjave o genocidu u Srebrenici, Milanović je postavio pitanje da li haške presude za njega moraju da budu manifest sudbine kojeg mora da se pridržava.

Povezane vesti:

„Definicija genocida je kaučuk definicija. To se rasteže. To nije nebeski zakon. Sud kakav god da je i ko god da su i da je doneo deset presuda to je politička kvalifikacija. Ako je tako, ponavljam ono što sam rekao, a to je da moramo naći drugi naziv za ono što su uradili nacisti“, kazao je Milanović, prenose mediji BiH.

Istakao je da mu smeta što Srbima insinuira da su genocidan narod, isto kao što bi mu smetalo da se to radi Hrvatima.

„Hoćemo li prestati s tim glupostima. To su tužne i grozne priče. Šta je sa Vukovarom, taj grad je sistematski uništavan, ne dva dana u okolnim šumama, nego sistematski, pa nisam čuo nikoga u Hrvatskoj da kaže da je to genocid“, rekao je Milanović.

„Bošnjački političari se zatvorili u bačvu“

Dotakao se i pregovora o izmenama izbornog zakonodavstva u Bosni i Heregovini, koji se poslednjih mesec intenzivno vode uz posredovanje specijalnog američkog izaslanika za Balkan Gabrijela Eskobara i predstavnice EU Angeline Ajhorst.

„Bošnjačko vođenje politike je pogubno. Oni su se zatvorili u bačvu i pregovaraju sami sa sobom. Veruju da će im trećerazredne američke diplomate doneti dominaciju nad Hrvatima. Imam radosnu vest – neće“, poručio je Milanović.

Komentari

Vaš komentar