Milatović dobio podršku DF, Demokrata i URA

Region 23. mar 202319:37 komentara
REUTERS/Stevo Vasiljevic

Predsednički kandidat Evrope sad Jakov Milatović razgovarao je sa čelnicima Demokratskog fronta (DF), Demokratske Crne Gore i GP URA o podršci u drugom krugu predsedničkih izbora zakazanih za 2. april.

Kako je saopšteno nakon razgovora, infrastruktura Demokratskog fronta stavljena je na raspolaganje kandidaturi Jakova Milatovića u drugom krugu predsedničkih izbora.

Kako je saopšteno, u razgovoru sa predsedničkim kandidatom DF Andrijom Mandićem, kao i sa jednim od lidera tog političkog saveza Milanom Kneževićem, dogovoreno je da se u punom kapacitetu na stranu Milatovića uključi ovaj politički savez.

To podrazumeva da će kompletna infrastruktura Demokratskog fronta biti maksimalno angažovana u drugom krugu predsedničkih izbora kao i na sami izborni dan kako bi pobeda nad Milom Đukanovićem bila potpuna.

Sagovornici su, kako se navodi, konstatovali neophodnost i značaj da se Milo Đukanović pobedi ubedljivom razlikom, kako bi konačno demokratski procesi započeti 30. avgusta 2020. godine nastavili da se odvijaju nesmetano.

Kandidat za predsednika Crne Gore Jakov Milatović sastao se i sa liderom, kao i sa funkcionerima Demokratske Crne Gore Aleksom Bečićem, Danilom Šaranovićem i Nikolom Rovčaninom.

„Pobeda nad kandidatom DPS znači potpuno razvlašćivanje autokratskog režima i Demokrate će dati puni doprinos realizaciji tog cilja“, navodi se u saopštenju.

Nakon razgovora sa funkcionerima GP URA Milošem Konatarom, Goranom Đurovićem, Zoranom Mikićem i Miletom Radovanićem, predsednički kandidat Milatović je dobio snažnu podršku u izbornoj trci za predsednika Crne Gore.

Iz URA su poručili da je za nastavak borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije jako važna pobeda nad kandidatom DPS-a. Zato će se URA staviti na raspolaganje kandidatu Evrope sad, te svojom podrškom obezbediti sigurnu i ubedljivu pobedu Jakova Milatovića u drugom krugu predsjedničkih izbora.

U drugi krug predsedničkih izbora ušli su Milatović i kandidat Demokratske partije socijalista Milo Đukanović.

Analitičari, međutim, ocenjuju da je pitanje da li će podrška tih stranaka biti deklarativna ili zaista suštinska, jer Evropa sad ulazi u njihovo biračko telo ili će prevagnuti želja da se pobedi Đukanović.

Ovaj deo stranaka je pred velikim izazovom – kako da eventualna pobeda Milatovića u drugom krugu, ne dovede do dramatičnog odliva njihovih birača, što bi dovelo u pitanje parlamentarni status manjih partija.

Vanredni parlamentarni izbori zakazani su za 11.jun.