Milo Đukanović potpisao Zakon o slobodi veroispovesti

Region 25. jan 202116:05 > 19:081 komentar
Newsmax Adria

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović potpisao je Ukaze o proglašenju zakona koje je Skupština Crne Gore ponovo usvojila 20. januara, a među njima i Zakon o slobodi veroispovesti.

„Dileme koje sam imao i zbog kojih sam ih vratio Skupštini na ponovno odlučivanje su ostale. S obzirom na jasnu Ustavnu normu iz člana 94 stav 2 koja glasi: „Predsednik Crne Gore dužan je da proglasi ponovno izglasani zakon“, nema prostora za drugačije ustavno postupanje Predsednika države”, naveo je Đukanović na Tviteru.

Kazao je kako veruje da ukupnim radom, a posebno u vremenu „kompleksnog ambijenta vršenja vlasti“, apsolutnim poštovanjem Ustava najbolje doprinosi državi i njenom demokratskom napretku.

„Nadam se da su, nakon potpisivanja zakona i njihovog objavljivanja u Službenom listu, čime oni tek postaju deo pravnog sistema Crne Gore, stvoreni uslovi za pokretanje procedure od strane bilo kojeg subjekta u društvu za ocenu njihove ustavnosti”, naveo je Đukanović na Tviteru.

Dodao je kako veruje da će Ustavni sud, kao jedina nadležna instanca, dati odgovor na to pitanje na nezavisan i profesionalan način.

Skupština je na sednici 20. januara ponovo usvojila izmene i dopune Zakona o slobodi veroispovesti, glasovima 41 prisutnog poslanika vlasti, podsećaju podgoričke Vijesti.

Ponovo su usvojene i izmene i dopune zakona o kreditnim institucijama, izmene Zakona o sanaciji kreditnih institucija i izmenama i dopunama Zakona o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga.

Parlament Crne Gore je ponovo usvojio i izmene Zakona o radu, izmene i dopune Zakona o državnim službenicima i nameštenicima i dopune Zakona o zdravstvenoj zaštiti.

Zakoni su prvobitno izglasani u Skupštini na sednici 29. decembra, ali ih je Đukanović tada vratio parlamentu na ponovno odlučivanje.

Komentari

Vaš komentar