Milošević: Uvek sam postupao po zakonu, nastaviću da se borim za prava manjina

Region 21. feb 202217:33
boris milošević
N1/arhiva

Potpredsednik Vlade Hrvatske Boris Milošević poručio je, nakon što je zbog afere s dodelom podsticaja stavio svoj mandat na raspolaganje premijeru Andreju Plenkoviću, da je uvek postupao u skladu sa zakonom i da ne želi da komentariše nezvanične i neproverene informacije u medijima, javljaju zagrebački mediji.

„Uvek sam postupao u skladu sa zakonom, ulažući sav svoj trud i politički rad u borbu protiv diskriminacije koja je, nažalost, prisutna u našem društvu, na svim područjima, uključujući razvijenost i ekonomsku održivost života na pojedinim područjima RH“, napisao je Milošević na svom Fejsbuk profilu.

Povezane vesti

Zbog sumnji na zloupotrebu položaja i ovlašćenja kod dodele podsticaja, u subotu je uhapšen bivši ministar građevinarstva Darko Horvat, a po nezvaničnim informacijama osumnjičeni su i Boris Milošević, državni sekretar Ministarstva regionalnog razvoja Velimir Žunac, direktorka uprave za potpomognuta područja Katica Mišković i bivši ministar Tomislav Tolušić, podseća agencija Hina.

Milošević je napisao kako razume interes javnosti, ali da neće komentarisati nezvanične i neproverene informacije koje se objavljuju u medijima.

„Kao poslanik, član Vlade i javna osoba, koja bi češće trebalo da koristi javnu reč, ukazuje i upozorava na svaki pojedinačni slučaj diskriminacije, ja u svom političkom delovanju ipak biram dugotrajniji put promene sveobuhvatne javne svesti o nekoj diskriminatornoj praksi ili postupanju“, naveo je Milošević.

Naglasio je da se bespogovorno borio i da se i dalje bori za prava manjina, bez primisli da za sebe ili nekoga drugoga pribavi određenu korist, u okviru svojih zakonskih ovlašćenja i mogućnosti i kao neko ko je izabran da zastupa srpsku nacionalnu manjinu u Hrvatskoj.

„Kao političar i kao osoba s navedenim uverenjima, na taj način ću i nastaviti da delujem“, objavio je Milošević.

Komentari (0)

Vidi sve komentare