Ministar: Ne postoji grupa koja pokušava da ugrozi bezbednost Abazovića

Region 25. jul 202223:071 komentar
Tanjug/ Dragan Kujundžić

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Filip Adžić izjavio je da u ovom momentu nema organizovanog pokušaja ugrožavanja bezbednosti premijera Crne Gore Dritana Abazovića.

Pročitajte još:

„Ono što mi trenutno imamo kao informaciju jeste da ne postoji neka organizovana grupa koja na organizovani način pokušava da ugrozi bezbednost premijera. Da li postoje pojedinačni slučajevi? To je nešto što ćemo dobiti kada se sprovedu sve aktivnosti od nadležnih državnih organa“, saopštio je za Radio Slobodna Evropa (RSE).

Pojasnio je da je razgovarao sa Abazovićem koji ga je, kako je rekao, upoznao sa „mnogo detalja“.

„Institucionalno smo odmah reagovali. Sektor policije za posebne namene je uputio svim operativnim sektorima, ali i lokalnim centrima bezbednosti zahteve za dostavljanje podataka o ugroženosti“, rekao je Adžić.

On je dodao da je obaveštena i Agencija za nacionalnu bezbednost (ANB) od koje očekuje novu procenu, ima li dodatne ugroženosti premijera u novonastalim okolnostima.

Adžić poručuje da će borba protiv korupcije i organizovanog kriminala biti nastavljena.

Predsednik Vlade Crne Gore ;Dritan Abazović obavestio je čelnike javne i tajne policije da ga grupe bliske uhapšenom službeniku Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) ;Petru Lazoviću ;i njegovom ocu ;Zoranu, bivšem visokom policijskom funkcioneru, targetiraju kao glavnog krivca za hapšenje i da planiraju neku vrstu odmazde, objavile su današnje „Vijesti“.

Abazović je podgoričkom listu saopštio da ja sa tim upoznao ministra unutrašnjih poslova ;Filipa Adžića, direktora Uprave policije ;Zorana Brđanina ;i direktora ANB-a ;Sava Kenteru ;od kojih je tražio da „prikupe podatke i utvrde istinu.“

Petar Lazović, službenik ANB-a, uhapšen je 18. jula ove godine zbog sumnje da je učestvovao u stvaranju kriminalne organizacije, neovlašćeno držao oružje, trgovao drogom, krijumčario oružje i zloupotrebio službeni položaj.

Komentari

Vaš komentar