Ministar odbrane Hrvatske: Letelica je imala avio-bombu koja je eksplodirala

Region 13. mar 202214:09 > 18:36 39 komentara

Hrvatski ministar odbrane Mario Banožić izjavio je da su u ostacima letelice koja se u četvrtak srušila na području Zagreba pronađeni ostaci avio-bombe, i da su zaključili da je sovjetske proizvodnje. Posle opsežne operacije letelica je izvučena iz kratera.

Povezane vesti

“Pronađeni su tragovi eksploziva, ali i tragovi koji upućuju na to da ovo nije bila letelica izviđačkog tipa. Na ovoj letelici smo našli delove aviobombe. Aviobomba je sovjetske proizvodnje i ona je odvezena sa ovog područja. Nakon analize ćemo moći reći koji je tip i za koje svrhe. Zasad možemo samo reći da je aviobomba koja se koristila na avionima sovjetske proizvodnje”, kazao je on.

Prema njegovim rečima, postoje elementi koji ukazuju da je letelica mogla da dođe i sa ruske i sa ukrajinske strane.

“Ovo je područje sigurno, ovde nema eksplozivnih sredstava. MUP i vojna policija će detaljno pregledati ovaj teren, ali letelica je izvađena”, rekao je Banožić. Dodaje da su fragmenti eksploziva jučer primećeni na početku iskopavanja.

Na pitanje o kontradiktornim izjavama koje su juče došle iz nadležnih službi, Banožić kaže kako su izjave davane na temelju preliminarnih podataka.

„Više podataka o ovoj aviobombi biće poznato nakon završetka analiza, zaključio je on.

Komentari (39)

Vidi sve komentare