Mitropolija crnogorsko – primorska: Crkva se ne opredeljuje između stranaka

Region 05. maj 202111:03 > 11:04
Izvor: N1

Mitropolija crnogorsko primorska Srpske pravoslavne crkve saopštila je danas da "nakon prošlogodišnjih zbivanja u zemlji, više ne postoji kontekst u kom bi se Crkva opredeljivala između stranaka i partija, niti taj u kome bi ona svoju podršku nekome davala, a nekom uskraćivala – kada se radi o takmičenju između stranaka, a pogotovo ne u toku predizbornih kampanja".

„Naše očinsko gostoljublje činimo prema svima, pa i prema političarima i vršiocima državnih funkcija – i to uvek sa verom da se ono neće upotrebljavati u svrhe stranačkih i predizbornih kampanja“, saopštila je mitropolija, povodom polemika koje su izazvale neke crkvene aktivnosti, uz podsećanje javnosti da su vrata Crkve „otvorena za sve dobronamerne goste, vernike i poštovaoce“.

Mitropolija, kako je navela, „smatra neprimerenim svakodnevno prozivanje Crkve u vezi tema ‘kome je ona naklonjena’, ‘kome je odala priznanje’, a kome ‘nije’ „.

„Bog vidi, narod zna da ceni, a Crkva neće propustiti da pohvali i blagosilja svačije zasluge u pokretanju, održavanju i pobedi svenarodnog litijskog pokreta koji je donio bolji i pravedniji Zakon o slobodi veroispovjesti i odbranio Crkvu od nesvakidašnjeg napada na njenu imovinu i integritet“, istakla je mitropolija.

Kako je ocenila, „onaj zalog svenarodnog jedinstva, bratske sloge i građanskog razumevanja projavljenih na litijama treba čuvati, jer jedino njim možemo graditi bolju i lepšu budućnost“.

Komentari

Vaš komentar