MUP KS otkrio detalje o hapšenju navodnih saradnika Veljka Belivuka

Region 18. sep 202319:11 1 komentar
Shutterstock/ Ajdin Kamber

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, u saradnji s pripadnicima Obaveštajno-sigurnosne agencije (OSA) Bosne i Hercegovine, uhapsili su dvojicu muškaraca D.D. i D.J., državljane Srbije, saopštio je MUP-a KS.

Muškarci su u trenutku hapšenja imali dokumenta BiH, s identitetima različitim od stvarnih, zbog čega postoji sumnja da su počinili krivično delo “Krivotvorenje isprave”, saopštio je MUP KS.

Uhapšeni su predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Uprava policije MUP-a KS nastavlja, u saradnji s drugim agencijama, intenzivan rad na dokumentovanju kriminogenih aktivnosti ovih lica, saopšteno je MUP-a.

Kako su ranije pisali mediji, uhapšeni su Dušan Jovanović Giba i Darko Dulović. Jovanović se dovodi u vezu sa klanom Veljka Belivuka, ali i Darkom Šarićem.

Bojan Hrvatin, svedok u postupku koji se vodi protiv klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, a kojima se na teret stavljaju najteža krivična dela, tokom svedočenja u martu ove godine, izneo je niz detalja o ubistvu dvojice škaljaraca na Krfu. Alan Kožar i Damir Hadžić, ubijeni su u julu 2020. godine na Krfu, a Hrvatin tvrdi da je među egzekutorima bio i Dušan Jovanović zvani Giba sa Karaburme, čiji je brat Vuk ranjen u sačekuši ispred zgrade u kojoj je živeo.

Dvojicu uhapšenih, osim Srbije, potražuju još neke države.

Kako je N1 pisao, u nedelju uveče je u Sarajevo Toweru vladalo pravo opsadno stanje. Jake policijske snage opkolile su zgradu dok su trajala hapšenja, a stanari, kako su ispričali za N1, su bili jako uznemireni.