Muškarac u Splitu osuđen na 40 godina zatvora zbog silovanja ćerke 267 puta

Region 12. jun 202414:06 26 komentara
Shutterstock/alexfan32

Muškarac od 45 godina osuđen je u Splitu na 40 godina zatvora zbog višegodišnjeg silovanja svoje maloletne ćerke, objavila je agencija Hina.

Prema optužnici, 45-godišnjak je prvi put silovao svoju ćerku 2018. godine u kampu u Šibeniku, kada je devojčica imala samo pet godina, a zlostavljanja su se nastavila narednih pet godina u porodičnom stanu još 266 puta, u proseku jednom nedeljno.

Osuđeni je 45-godišnjak je ćerki branio socijalni kontakt sa školskim drugovima i najbližom rodbinom. Često ju je tukao, a u optužnici piše da je devojčica pred njim morala da se kupa gola u kadi.

Presudom koju je donelo sudsko veće Županijskog suda u Splitu, kojim je predsedavala sutkinja Višnja Strinić, 45-godišnjak je za svako krivično delo seksualnog zlostavljanja deteta dobio po pet godina zatvora, a za povredu detetovih prava osuđen je na tri godine zatvora pa mu je izrečena jedinstvena i maksimalna zatvorska kazna u trajanju od 40 godina.

Prema pisanju medija, osuđeni je objavu presude pratio bez emocija. Posle izricanja presude on je vraćen u splitski zatvor.

Presuda nije pravosnažna i osuđeni ima pravo žalbe.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare