Na Jahorini uhapšen Mladen Samardžija, među najtraženijim beguncima u Evropskoj uniji

Region 11. dec 202316:32 0 komentara
MUP RS

Mladen Samardžija koji se nalazi na listi pedeset najtraženijih begunaca Evropske unije, uhapšen je na Jahorini, zbog sumnje da je umešan u trgovinu narkoticima.Banjalučki mediji objavili su da je Samardžija uhapšen u akciji Uprave za organizovani i teški kriminalitet i Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) MUP Republike Srpske.

On se, već duže vreme nalazi u bekstvu od slovenačkog pravosuđa, koje je za njim raspisalo poternicu zbog umešanosti u organizovani kriminal i trgovinu narkoticima, kao i izbegavanja dolaska na sud, pred kojim se protiv njega vodi postupak.

Pozivajući se na dokumente iz istrage, slovenački mediji su navodili da je Samardžija važio za dobavljača heroina koji je u avgustu 2020. godine bio meta prikrivenih istražilaca slovenačke policije.

Kako je objavljeno, tajni agenti su od Samardžijinih kurira kupovali heroin, a na kesicama su otkriveni i njegovi otisci prstiju.

On je i prošle godine hapšen na Palama, kada mu je u vozilu pronađeno 58.400 evra u kešu i četiri mobilna telefona koji su zajedno sa automobilom privremeno oduzeti.

Posle toga je pušten na slobodu, jer ga od izručenja Sloveniji štiti dvojno državljanstvo.

Samardžija se u medijima pominjao i kao kum vođe „Škaljarskog klana“ Jovana Vukotića, koji je ubijen u Turskoj.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!