„Nagrada će biti podeljena kako je predložio“: Plenković prihvatio predlog Baby Lasagne

Region 16. maj 202415:46 15 komentara
N1

Hrvatski premijer Andrej Plenković potvrdio da će udovoljiti zahtevu drugoplasiranog predstavnika Hrvatske na ovogodišnjem Evrosongu Marka Purišića, umetničkog imena Bejbi Lazanja, da nagrada u iznosu od 50.000 evra, koju mu je dodelila Vlada, bude podeljena na način kako je predložio.

„Nema problema, mi ćemo to upravo onako kako je dogovoreno i napraviti. Čak sam rekao kolegama, koliko sam ga ja osetio, on će sigurno dati onome kome je potrebnije i tačno je tako bilo“, rekao je Plenković novinarima nakon konstitutivne sednice 11. saziva Hrvatskog sabora.

Pročitajte još

Plenković je istakao da misli da je Purišić na jedan vrlo lep, elegantan način zahvalio na gestu koji je Vlada napravila kao znak ozbiljne zahvalnosti za sjajan uspeh na Evrosongu i jednako tako na neverovatnoj promociji Hrvatske.

„Smatram da je sjajan, baš onakav kakvog sam ga osetio kad smo razgovarali u nedelju na dočeku“, rekao je Plenković, prenela je agencija Hina.

Bejbi Lazanja je na Instagramu saopštio da odbija nagradu Vlade jer misli daje drugima taj novac potrebniji i zamolio Plenkovića da novac preusmeri na dve dečje bolnice u Hrvatskoj

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare