Okončan protest ispred zgrade OHR u Sarajevu, novi skup najavljen za sredu

Region 26. jul 202211:49 > 15:003 komentara

Poslednja grupa građana, koji su od ponedeljka uveče protestovali u Sarajevu ispred Kancelarije Visokog predstavnika (OHR) u BiH, se razišla.

Novo protestno okupljanje, zbog najave da će Visoki predstavnik Kristijan Šmit nametnuti izmene Izborog zakona i odredjene ustavne promene u Federaciji BiH, najavljeno je za sredu u 13 časova.

Povezane vesti

Predstavnica neformalne grupe građana Restart Ismeta Smajlović rekla je novinarima da će njene kolege iz Tuzle sutra doći ispred zgrade OHR, kako bi iskazali nezadovoljstvo i dali podršku protestima građana Sarajeva.

Ispred zgrade Kancelarije visokog predstavnika (OHR) u Sarajevu su se prethodno građani verbalno sukobili sa policijom kada su pokušali da blokiraju ulicu, što im nije bilo dozvoljeno.

Desetak učesnika sinoćnih protesta, zbog najave da će visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit nametnuti izmene Izborog zakona i određene ustavne promene u Federaciji BiH, provelo je noć ispred zgrade OHR, a danas im se pridružilo još stotinak građana.

Grupa građana je noć provela u sarajevskom naselju Kovačići, gde se danas saobraća dvema trakama.

Dok je u ponedeljak uveče na ovom mestu, prema informacijama MUP KS, boravilo blizu 7.000 građana, danas je, kako javlja reporterka N1, bilo prisutno oko stotinak građana sa istaknutim porukama.

„Nismo plemena, mi smo građani Bosne i Hercegovine“, poručuju na plakatima.

„Presuda Zornić je univerzalno rešenje za BiH“, „Bundestag je rekao svoje“ i „Schmidt go home“, samo su neke od poruka.

Komentari

Vaš komentar