„Nedostaje oružje iz pet aktivnih predmeta“: Novi detalji slučaja „Tunel“

Region 20. sep 202318:34 1 komentar
Rade Koprivica/Vlada Crne Gore

Predsednik podgoričkog Višeg suda Boris Savić kazao je da je, nakon što je otkriven tunel u depou tog suda, utvrđeno da u pet tekućih predmeta nedostaje oružje. On je istakao da bi u tim predmetima advokati mogli da traže ponovna veštačenja i dodao da popis depoa nije završen, prenosi RTCG.

Sudski savet Crne Gore raspravljao je o tunelu prokopanom ispod Višeg suda i eventualnoj odgovornosti čelnika te institucije Borisa Savića, piše portal RTCG.

Sednica je zakazana na inicijativu ministra pravde Crne Gore Marka Kovača, a tim povodom saslušanju je prisustvovao i Savić.

Govoreći o slučaju “Tunel”, Savić je kazao da su do sada utvrdili da u pet predmeta nedostaju dokazi, a nakon što je otkriven tunel u depou Višeg suda, piše RTCG.

„Prema sadašnjem stanju stvari imamo pet tekućih predmeta u kojima nam nedostaje oružje. Mi trenutno radimo oko 450 predmeta, a u tih pet predmeta se može postaviti pitanje… Ja sam i ranije rekao da su tim predmeti već veštačeni, ali ne možemo isključiti mogućnost da stranke traže neko novo veštačenje“, kazao je Savić.

Nije htio da kaže o kojim predmetima je reč, ali kako dodaje, nije moguće reći da se radi o ciljanim predmetima koji se odnose na istu kriminalnu grupu, navodi RTCG.

On je kazao da pregled depoa još nije završen.

„Za sada ne vidimo da još nešto nedostaje”, kazao je Savić koji je dodao kako ne može isključiti da još nešto nedostaje.

Odgovoran je kaže samo za to što je tunel pronađen i za to što kokain nije tamo gde su možda počinioci mislili da jeste.

“Čini mi se, da budem ciničan, da bi bilo najbolje da nismo ni pronašli taj tunel, sad bi bili mirni i ne bi pričali o mojoj ostavci”, kazao je Savić.

Savić je ponovio da se puška iz koje je ubijen Duško Jovanović, lap-top Dok Kvon, kao i kokain nalaze na drugom mestu i da nisu i ni u jednom mestu bili ugroženi niti kompromitovani, piše RTCG.

Pogledajte i: