Nivea razbesnela Hrvate – nakon burnih reakcija, kompanija se izvinila

Region 16. dec 202220:45 komentara
Instagram/Nivea/screenshot

Nakon što je izazvao lavinu besnih komenatara Hrvata na društvenim mrežama, poznati svetski brend Nivea objavio je izvinjenje i izbrisao uvredljivu objavu koju su prethodno podelili.

Naime, na zvaničnom Instagram profilu brenda Nivea osvanula je fotografija žene u hrvatskom dresu, čije je lice bilo obojeno prepoznatljivim hrvatskih kockicama. Na fotografiji se nalazila i micelarna voda njihovog brenda uz koju je pisalo “Briše sve osim suza”.

Brojni Hrvati zatrpali su objavu negativnim komentarima prozivajući kompaniju za loš marketing”. Ocenivši objavu kao sramotno vređanje, mnogi su najavili i bojkot kupovine Niveinih proizvoda.

Osim na hrvatski račun, Nivea je neslavno pokušala da se našali i na račun Maroka, što su mnogi takođe osudili pitajući zašto isto nisu učinili s nekom većom zemljom kao što je Brazil.

Nakon burnih reakcija Nivea je uklonila obe objave i objavila izvinjenje i Hrvatskoj i Maroku.

“Duboko se izvinjavamo zbog naše prošle objave o micelarnoj vodi. Nije nam bila namera da povredimo osećaje jedne ponosne fudbalske nacije. Prepoznajemo fantastična dostignuća hrvatske fudbalske reprezentacije i delimo veselje.

U Nivei cenimo brigu i poverenje: pobrinućemo se da u budućnosti preduzmemo sve potrebne mere kako bismo održali naše visoke standarde u svakom aspektu komunikacije”, poručili su.