Obavezno testiranje na ulasku u Grčku iz S. Makedonije za putnike sa PCR testom

Region 27. avg 202114:444 komentara
zastava Grčke
Izvor: Freeimages.com/ Jonte Remus

Putnici koji u Grčku ulaze iz Severne Makedonije sa negativnim PCR, ili brzim testom obavezno će biti testirani na kovid-19, javila je danas agencija MIA. Ta dodatna mera zaštite od koronavirusa stupila je na snagu jutros u šest sati, a pored putnika iz Severne Makedonije važi za putnike koji u Grčku ulaze iz još 15 zemalja, a ako je rezultat testa pozitivan predviđen je desetodnevni karantin.

Prema novoj ministarskoj odluci grčke vlade, precizira se, da je „za sve putnike, bez obzira na državljanstvo i način ulaska, koji pristižu iz Egipta, Albanije, Argentine, Severne Makdoonije, Bugarske, Brazila, Gruzije, Kube, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Indije, Kine, Libije, Maroka, Pakistana, Rusije i Turske, preduslov za ulazak da dobiju negativan rezultat obaveznog tesitranja PCR i brzim testom na ulaznim tačkama u Grčku“.

Kod neophodnih dokumeta povezanih sa kovod-19 koja su potrebna za ulazak u Grčku u novoj odluci nema promena, odnsno kao i u prethodna tri meseca su potrebni sertifikat o vakcinaciji, ili negastivan PCR/brzi test, ili potvrda o preležanom koronavirusu, zajedno sa popunjenim PLF formularom.

Severna Makedonija se i dalja nalazi na listi trećih zemalja za koje ne važi zabrana ulaska u Grčku, a otvoreni su svi kopneni granični prelazi između dve zemlje.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Komentari

Vaš komentar