Objavljen identitet Srba koji se sumnjiče za kopanje tunela u depou suda u Podgorici (FOTO)

Region 22. sep 202312:36 60 komentara
Direktor policije otkriva osumnjičene za kopanje tunela
TV Vijesti

Tunel do depoa Višeg suda kopali su dominantno državljani Srbije, koji su identifikovani, a imali su pomagače iz Crne Gore, rekao je ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Filip Adžić na konferenciji za medije u Upravi policije.

Adžić je kazao da poklapanja otkrivaju da su u tom krivičnim delu učestvovali: Veljko Marković (32), Milan Marković (53), Dejan Jovanović (30) i Vladimir Erić (32) iz Srbije. Pokazao je i njihove fotografije.

Protiv te četvorice identifikovanih podnete su krivične prijave, kao i protiv dva NN lica, ali Adžić je rekao da postoji još najmanje pet saradnika prenose Vijesti.

Kazao je da im se na teret stavlja i krivično delo kriminalno udruživanje.

„Postoji određena povezanost ove kriminalne organizacije sa jednom osobom iz Višeg suda i pripadnicima jedne kriminalne organizacije koji borave u zatvoru u Spužu“, rekao je Adžić.

TV Vijesti
TV Vijesti
TV Vijesti
Optuženi da su provalili u sud u Podgorici Optuženi da su provalili u sud u Podgorici
TV Vijesti

Rekao je da nadležni imaju i trag koji ih vodi prema nalogodavcima.

Adžić je kazao da su službenici Uprave policije i podgoričkog Osnovnog državnog tužilaštva dali maksimum i da su danonoćno radli na rasvetljavanju obijanja depoa Višeg suda. On se zahvalio policiji i tužilaštvu na udruženom reagovanju.

POVEZANE VESTI

Milanović: Državljanka Crne Gore deo kriminalne grupe

Državljanka Crne Gore deo je kriminalne grupe koja je kopala tunel i na određeni način povezana je sa Višim sudom, rekao je rukovodilac Osnovnog tužilaštva u Podgorici, tužilac Duško Milanović, odgovarajući na pitanja „Vijesti“.

Objasnio je da zbog interesa istrage ne može da kaže ko je ta osoba čiju fotografiju je sinoć, gostujući na Televiziji Vijesti, pokazao direktor Upave policije Nikola Terzić.

Adžić je rekao da nemaju informaciju da je ta državljanka Crne Gore napustila državu.

Milanović je kazao da je to Osnovno tužilaštvo promptno reagovalo, da je dežurni tužilac sa lica mesta rukovodio uviđajem, kome je i on prisustvovao.

Objasnio je šta su sve preduzeli, kao i da su brojni tragovi doveli do sumnje da su prijavljeni počinili krivična dela kriminalno udruživanje, teška krađa i sprečavanje dokazivanja.

Mugoša: Istraga se zahuktava

Tužilac Marko Mugoša objasnio je da nakon prijave nije zaustavljen rad, već da se istraga zahuktava.

Objasnio je da je do sada saslušano više osoba i da su izvršena brojna veštačenja.