Od hrvatskog MIG-a ostao samo rep, pilot dezorijentisan išetao iz šume

Region 06. dec 202219:1912 komentara
Izvor: Ministarstvo odbrane Hrvatske

Hrvatski vojni avion MIG-21 srušio se u utorak popodne na nepristupačan teren u gustu šumu, oko deset kilometara od Voćina u Hrvatskoj. Avion se prilikom pada prepolovio i izgoreo, rekao je za N1 Zagreb novinar ICV-a Tomislav Maloča. Meštani koji su krenuli u potragu za pilotima, ispričali su da je jedan od njih dezorijentisan sam izašao iz šume, a drugog su pronašli kako leži povređen.

Pročitajte još:

„Trenutno se ne može pristupiti području gde je avion pao. To je gusta šuma i šikara, to je u jednom prostoru između dva brda, gde je pao avion koji se prepolovio. Deo je izgorio, ostao je samo rep”, rekao je za N1 novinar ICV-a Tomislav Maloča.

On je ispričao da su načelnik Policijske uprave virovitočko-podravske i rukovodioc službe policije za javni red i mir zajedno s vatrogascima prvi došli do mesta pada aviona i pristupili gašenju.

Jednog pilota su pronašli pripadnici interventne policije i jedan meštanin koji su mu pomogli. Drugi pilot je sam došao do kuće blizu nesreće.

Olupina aviona je locirana pomoću savremene tehnologije kojom je određena poslednja koju je sam avion poslao.

Meštanka Voćina Anđa Ašić bila je među prvima koji su pomogli pronađenom pilotu. Ona je ispričala da se pilot katapultirao i pao u šumu, odakle je sam krenuo da traži pomoć.

“Izašao je iz šume dezorijentisan. Rekao je da se ničeg ne seća i da je bila magla. Odmah smo pozvali policiju i Hitnu pomoć, koji su brzo došli i pružili mu pomoć”, rekla je Ašić za ICV.hr.

Drugog pilota pronašao je Mika Matićiz Voćina koji je pomagao spasiocima da se snađu na nepristupačnom terenu.

“Krenuo sam da pomognem jer sam video da helikopter preleće ovo područje. Ponudio sam pomoć spasiocima jer se snalazim ovde. Tako sam i prvi stigao do pilota. Ležao je na leđima. Živ, ali povređen”, rekao je meštanin Matić.

Hrvatsko ministarstvo odbrane saopštilo je da su piloti prebačeni u Zagreb na dalja medicinska ispitivanja.

Komentari

Vaš komentar