Odgovor N1 u Zagrebu na grubi napad HDZ-a

Region 02. jun 202109:09 > 09:21 0 komentara
N1

HDZ se juče u objavi na Fejsbuku obrušio na TV N1 u Zagrebu na novinara Hrvoja Krešića.

U objavi na Fejsbuku Krešića nisu imenovali, samo su ga nazvali – “novinar”.

“Ono kad se novinar razotkrije da je u biti angažovani aktivista te umišlja da je izabran na izborima i bahato, kao da je pripadnik opozicije, upućuje premijera da može doći da radi kao student na N1 – producentsku kuću s adresom u Luksemburgu! Niti je premijer napustio konferenciju za medije (svakodnevno je dostupan medijima), niti je ušao u rat s medijima. Njegovo je pravo politički odgovoriti analitičaru koji je deklarisani i opredeljeni levičar i novinaru koji umesto profesionalizma pokazuje bezobrazluk i očiglednu pristranost”, napisali su iz HDZ-a na Fejsbuku.

TV N1 u Zagrebu reagovala je na objavu HDZ-a i ogovor naših kolega prenosimo u celosti:

Program N1 televizije, kao i svih slobodnih i nezavisnih medija, uređuje uredništvo. Ne uređuju ih vlade, stranačke objave i politički moćnici.

Objava Hrvatske demokratske zajednice jedna je od političkih objava kojima se nemamo nameru baviti ili polemisati. Ali kako se istovremeno želi baviti medijima i našim novinarom, zaslužuje i novinarski odgovor:

Objava HDZ-a zaboravlja osnovno: O kome zapravo pokušava pisati? Novinaru je ime Hrvoje. Hrvoje Krešić.

Novinari se ne biraju na političkim izborima, o njima izveštavaju i analiziraju ih u interesu javnosti. Bahatost nije isključiva karakteristika samo opozicije, nego, povremeno, svih političkih opcija, bile na vlasti ili u oporbi.

N1 je kanal koji emituje program u više zemalja, registrovan je s adresom u Luksemburgu, ekskluzivni je partner CNN-a, novinari N1 Hrvatska zaposleni su u Hrvatskoj, u kojoj primaju svoje plate i plaćaju poreze.

Novinari N1 televizije postavljaju i nastaviće da postavljaju pitanja u interesu javnosti i svojih gledalaca i čitalaca.

Hrvoje Krešić dugogodišnji je novinar i reporter, višestruko nagrađivan za svoj beskompromisni i profesionalni rad. N1 odbacuje sve političke navode i motive u objavi HDZ-a o svom novinaru i pruža punu podršku svim kolegama novinarima u nezavisnim i slobodnim medijima.