Oštećeno vozilo iz pratnje Cvijanović kod Mostara, ona tada bila u Novom Sadu

Region 05. avg 202215:134 komentara
N1/arhiva

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović nije bila u službenom vozilu koje je u četvrtak napadnuto na magistralnom putu M-17 na Bišću Polju kod Mostara.

U vreme incidenta Cvijanović nije bila u automobilu, što se može videti i iz najave njenih jučerašnjih aktivnosti.

Pročitajte još

Ona se prepodne u Banjaluci sastala sa norveškim ambasadorom u Bosni i Hercegovini, a uveče je u Novom Sadu prisustvovala obeležavanju progona Srba tokom akcije „Oluja“.

MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona saopštio je da je pripadnik MUP Republike Srpske, koji obezbeđuje predsednicu RS, prijavio da je nepoznata osoba vozilom „hjundai“ u četvrtak oko 17h u Mostaru preprečila put službenom automobilu iz pratnje Cvijanovićeve i otrgnula rotaciono svetlo sa automobila.

Sa događajem su upoznati nadležni tužilac i Direkcija za koordinaciju policijskih tela BiH.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je da je identifikovana osoba koja je u Mostaru napala i oštetila službeno vozilo kabineta predsednice RS.

On je naveo da je osoba, koju je identifikovala policija Hercegovačko-neretvanskog kantona, od ranije poznata policijskim organima i da će biti procesuirana u skladu sa zakonom.

Lukač je rekao novinarima u Banjaluci da je nepoznata osoba službenom automobilu preprečila put, izašla iz vozila i otkinula rotaciju.

Dodao je da vozilo koje je napadnuto nije bilo u pratnji predsednice RS, odnosno da nije reč o koloni vozila.

„Reč je o automobilu koji se inače koristi za pratnju predsednika RS, ali je ovog puta samostalno, pod rotacijom, vozilo mnogo ranije došlo na mesto gde predsednica treba da stigne“, kazao je Lukač.

Pojedini portali objavili su da su se u službenom automobilu navodno nalazili jedan policajac iz pratnje predsednice RS i dve ženske osobe zaposlene u njenom kabinetu.

Iz Kabineta predsednice RS nisu odgovorili ko se nalazio u automobilu i da li se radi o osobama koje imaju pravo na policijsku pratnju.

Komentari

Vaš komentar