Par iz Italije sa lažnim dokumentima „besplatno“ odsedao u nekoliko hotela

Region 12. jul 202214:51 2 komentara
Pixabay

​Muškarac i žena iz Italije uhapšeni su u Hrvatskoj, nakon što se otkrilo da su u više slučajeva sa lažnim dokumentima koristili usluge hotela, koje su potom napuštali bez podmirivanja računa, saopštila je u utorak splitsko dalmatinska policija.

Reč je o muškarcu (61) i ženi (36) italijanskog državljanstva, koji su u uhapšeni u Crikvenici, nakon što u hotelu u Trogiru, u kojem su odseli nekoliko dana, nisu platili račun u iznosu od oko 900 evra.

Pročitajte još

Policija je potom kriminalističkim istraživanjem utvrdila da je prevarantski par, uz pomoć lažnih italijanskih isprava, „besplatno“ pre toga koristio usluge hotela i po drugim mestima u Hrvatskoj.

U junu su tri dana koristili usluge hotela u Karlovcu, koji su napustili ne plativši račun u iznosu od nešto vise od 600 evra, kao i četiri dana usluge hotela u Fužinama, kojem nisu platili račun u iznosu od 220 evra.

Osumnjičeni su na prevaru koristili i mobilne usluge, pokazalo je istraživanje. Oboje ih terete da su u po pet slučajeva lažnim predstavljanjem doveli u zabludu zaposlene kompanije, sa kojima su na osnovu falsifikovanih isprava zaključili ugovor za korišćenje mobilnih usluga.

Istraživanje nad dvoje Italijana sproveli su trogirski policajci, u saradnji sa policijskim službenicima primorsko-goranske i karlovačke policije.

Trogirski policajci prijavu su primili prvog dana jula, na dan kad su bez podmirivanja računa napustili sobu u kojoj su boravili od 26. juna.

„​Nakon primljene prijave, policijski službenici su preduzeli niz mera i radnji, kako bi pronašli osobe koje su svojim ponašanjem ostvarili elemente krivičnog dela prevare“, rekla je portparolka splitsko-dalmatinske policije Antonela Lolić.

Nakon što se posumnjalo da su se osobe koristile falsifikovanim ispravama i lažno se predstavljali, kako ne bi platile troškov​e, policija je raspisala potragu.

Potom su u nedelju policajci iz Crikvenice, u koordinaciji sa kolegama iz Opatije, u hotelu na području Crikvenice pronašli muškarca i ženu​, koji​ su uhapšeni.

Muškarca terete za devet slučajeva falsifikovanja isprava i sedam prevara, a ženu za sedam slučajeva falsifikovanja isprava i pet prevara.