Patrijarh Porfirije u Doboju, služi liturgiju na dan gradske slave

Region 18. avg 202119:146 komentara

Patrijarh srpski Porfirije je u prvoj poseti Bosni i Hercegovini od stupanja na dužnost. U Hramu Svetih apostola Petra i Pavla održava se doksologija, odnosno oblik molitve u pravoslavnoj liturgiji.

Patrijarha su dočekali brojni građani Doboja, kao i član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik, predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović, predsednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović, premijer RS Radovan Višković, gradonačelnik Doboja Boris Jerinić, kao i poznati iz javnog, političkog i društvenog života BiH.

Patrijarh srpski Porfirije sastaće se u Doboju sa liderima političkih stranaka iz RS.

Sastanak će biti održan u Vladičanskom domu u dobojskom naselju Bare.

U četvrtak, na Preobraženje Gospodnje – slavu grada Doboja, u 9.00 sati biće služena Sveta arhijerejska liturgija u Hramu Svetih apostola Petra i Pavla, a mediji će liturgiju moći da prate sa unutrašnjeg balkona hrama.

Od 11.00 sati biće organizovana litija od Hrama Svetih apostola Petra i Pavla do zgrade Gradske uprave, ulicama Stefana Prvovjenčanog, Kralja Aleksandra, Nemanjina, Kneza Lazara i dolazak u Hilandarsku, koju mediji bez ograničenja mogu da prate.

U 12.00 sati predviđen je obred rezanja slavskog kolača, nakon čega je planirano obraćanje zvanica.

U Parku narodnih heroja organizovan je kulturno-umjetnički programa na kojem će nastupati etno grupa “Iva” i Snježana Đurišić.

Komentari

Vaš komentar